dimecres, 14 de novembre de 2007

Ara que ja tens bloc...

La segona trobada presencial del curs va ser molt profitosa. En primer lloc vam tindre l'oportunitat d'escoltar la ponència de Laura Borràs que ens va captivar tant amb el contingut de la seua xerrada, com en la seua facilitat per comunicar. La ponència ens va ajudar a situar-nos dins l'evolució de la història de la lectura i quin és el paper que hi poden jugar les noves tecnologies.

Probablement, desprès de la conferència molts vos heu quedat amb diferents detalls, afirmacions, expectatives... i crec que seria molt positiu que compartim aquestes perspectives. I un espai perfecte per a compartir aquestes reflexions és el vostre bloc. Per tant, us faig una proposta (que cal d'entendre com activitat obligatòria). Les pròximes dies, fins el diumenge 18 de novembre, heu de penjar un post al vostre bloc comentant la xerrada de Laura Borràs del passat dissabte 10 de novembre. No cal que siga molt extensa (uns 1.500 caràcters) i aquells que disposeu de temps i ganes podeu posar enllaços i alguna imatge. En aquest post del vostre bloc també podeu fer referència a aquest article de Raine Koskimaa que supose que heu llegit, no?

Una vegada estiga ja publicat el post ens envieu un mail a: lector@fundaciobromera.org, on ens doneu l'adreça del vostre bloc per poder consultar-la. Vinga , a posar el bloc en marxa.

Algunes coses més sobre la jornada del passat dissabte.

Sobre el taller de blocs molts són els que considereu que calen més hores més poder aprendre a fer anar un bloc. I jo també estic d'acord. Però, recordeu que aquest curs tracta el Foment de la lectura en la societat del coneixement, i no és un taller exclusiu de blocs. El curs inclou un tast d'algunes de les eines més importants de les noves tecnologies: com són els blocs i el moodle. Tal vegada, si ens ho proposeu podríem fes unes jornades exclusives del món blocaire. A més, us recorde que es tracta d'un curs semipresencial, un fet que ajuda a molta gent de lluny a vindre a les jornades, però que per un altra banda ens obliga a dedicar unes hores de treball a casa per poder aprofundir en aquells coneixements que heu adquirit en les trobades.

I per tancar, el tema de les instal·lacions.
Compartim amb vosaltres que l'entorn no és el millor possible. A nosaltres ens agradaria que els centres escolars valencians, les biblioteques... disposaren d'aules informàtiques més equipades i actualitzades i que els salons d'actes presentaren millors condicions, però no vos tenim que explicar com està la situació a quasi tots els pobles. Alzira no és una excepció. Gràcies per la vostra comprensió, des de la Fundació Bromera treballem per oferir-vos els millors continguts i cercar el millor entorn, però no podem fer miracles, almenys ara encara no, més endavant tal vegada si.

1 comentari:

Júlia ha dit...

Efectivament Ricard, hem llegit l'article al que fas referència i intentarem utilitzar-lo per fer els deures.