dilluns, 29 d’octubre de 2007

Animació lectora

Recordeu aquesta campanya per a fomentar l'ús de la lectura en valencià?I ara mireu un programa de la televisió argentina per a fomentar la lectura!Us agraden aquestes campanyes? Penseu que poden ser útils per a fomentar la lectura?

1 comentari:

Julio ha dit...

La campanya valenciana em sembla estimulant, perquè relacionar el bon menjar amb la bona lectura és un fet incontestable: Llegir bé, com ser un gourmet i disfrutar dels bons menjars, és signe de saber disfrutar de la vida. Però el que més m'estimula és conèixer títols de llibres i autors, perquè això m'obri la fam, em fa salivar, i em sent animat a agafar un bon llibre de la meua biblioteca i tancar-me a llegir, a l'habitació calenta i comfortable, mentre cau la nit. Què vull sopar esta nit? Això és el que m'ha provocat la campanya argentina, que a més utilitza una estratègia infalible, que algú te parle d'un llibre. No sé què soparé esta nit, potser un fragment del Ulises per a recordar la meua estada a Dublin este estiu, uns versos de Whitman o un fragment del Quixot en anglés, en la deliciosa traducció d'Edith Grossman. Segur que em farà disfrutar.
D'altra banda, les dues em semblen campanyes que apropen la lectura, que la desacralitzen, que la converteixen en un fet quotidià, pertanyent a un món màgic del que podem disfrutar amb facilitat en qualsevol moment.
JULIUS